Cursus Babymassage

Bij Oefentherapie Hoogezand kun je terecht voor de cursus Shantala Babymassage. De cursus kun je individueel of in groepsverband volgen.

Babymassage is een bijzondere manier voor ouder/verzorger en kind om elkaar te leren kennen. Ouders leren de lichaamstaal beter te begrijpen en dit maakt het contact intenser. Door de ontspannen aanraking geeft babymassage een sterk gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft een positieve invloed op de eigenwaarde van je baby en versterkt het zelfvertrouwen van jou als ouder/verzorger.

Regelmatig je kindje masseren heeft een gunstig effect op de ademhaling, spijsvertering, slaap en doorbloeding. Het werkt vaak kalmerend, waardoor bewegingsonrust, overstrekken van het lijfje en darmkrampjes positief beïnvloed kunnen worden. De babymassage ondersteunt niet alleen de emotionele, maar ook de zintuiglijke en motorische ontwikkeling. Maar bovenal is het samen genieten!

Voor wie is de cursus bedoeld?

Babymassage is bedoeld voor (groot)ouders/verzorgers met een baby vanaf 6 weken tot circa 9 maanden. Shantala babymassage is een massagevorm voor alle baby’s: van gezonde baby’s tot huilbaby’s tot couveusekindjes. De cursus is in het bijzonder geschikt voor te vroeg geboren baby’s, maar ook voor baby’s die veel huilen, last van darmkrampjes hebben, vaak overstrekken of slecht slapen.

Mogelijkheden

Oefentherapie Hoogezand geeft zowel de cursus Shantala Babymassage in een groep als privé. De cursus kan worden gevolgd op de praktijk of thuis op locatie.

Daarnaast bieden we ook een kennismakingsles aan. Hier kun je gebruik van maken wanneer je twijfelt of babymassage wel iets is voor jou en je baby om een kleine introductie te ervaren. Wanneer je je vervolgens aanmeldt voor de cursus, ontvang je een gedeelte van de kosten van de kennismakingsles terug.

Kosten
Kennismakingsles babymassage: € 25 (45 minuten) *
Privé cursus babymassage in de praktijk: € 120 (3 x 1 uur)
Privé cursus babymassage aan huis: € 130 (3 x 1 uur) **
Groepscursus babymassage in de praktijk: € 100 (4 x 1,5 uur)
Groepscursus babymassage aan huis: € 110 (4 x 1,5 uur) **

* Bij aanmelding voor de cursus, ontvang je €10 terug.
** Bij een reisafstand buiten Hoogezand-Sappemeer bedraagt de reiskostenvergoeding €0,25 per kilometer per les.

Data en planning
Op de Facebookpagina van Oefentherapie Hoogezand of op deze website onder Nieuws kun je de actuele planning vinden van de cursus. Maar je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen, zodat je persoonlijk kan worden geadviseerd. Dit geldt sowieso voor de individuele cursus.