Cursus Bevallen?

Helaas is de cursus Bevallen? op dit moment niet beschikbaar. Binnen Oefentherapie Hoogezand zijn we naarstig op zoek naar een college Oefentherapeut die deze cursus binnen de praktijk kan geven. Nadat onze collega Truus Groeneveld met pensioen is gegaan hebben we nog geen vervanging gevonden. Wellicht binnenkort!(aug.2018)

De komst van je baby heeft veel impact. Niet alleen op je dagelijks leven, maar zeker ook op je lijf. Een optimaal herstel na de bevalling is nodig om goed te kunnen functioneren. Bevallen? is een basiscursus, waarbij je leert hoe je aan je herstel en conditie kunt werken.

Cursus
De cursus bestaat uit 6 lessen van 1 uur per week.

Het beweegprogramma bestaat uit een combinatie tussen:
– Opbouw van conditie
– Herstel van eventuele klachten
– Stabiliteitstraining
– Adviezen voor houding en beweging rondom de verzorging van je baby
– Versterken van diverse spiergroepen, zoals buik-, rug- en bekkenbodemspieren.

Voor wie?
Het programma is geschikt voor vrouwen die onlangs zijn bevallen en willen werken aan hun herstel. Vrouwen die tijdens de zwangerschap of na de bevalling klachten ervaren hebben veel baat bij het volgen van het beweegprogramma. Maar het programma is zeker ook geschikt voor vrouwen zonder klachten, die op een verantwoorde manier willen herstellen na hun bevalling.
De cursus is ook geschikt om te volgen wanneer je op een verantwoorde manier naar je favoriete sport toe wil werken.

Wanneer starten?
De cursus start 4 tot 6 weken na je bevalling. Bij een keizersnede start je na 6-8 weken.

Wanneer je klachten ervaart, kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen. Er zal dan eerst één of meerdere keren een individuele behandeling plaatsvinden. Afhankelijk van de mate van klachten zal er in overleg worden bekeken wanneer je het best kunt starten met de cursus.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bestaat uit maximaal 7 personen, zodat er ruimte blijft voor persoonlijke aandacht.

Wanneer je klachten ervaart, kun je het programma ook individueel volgen.

Data en Planning
Op de Facebookpagina van Oefentherapie Hoogezand of op deze website onder Nieuws kun je de actuele planning vinden van de cursus. Maar je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen, zodat je persoonlijk kan worden geadviseerd.

Kosten / Vergoeding
Bevallen? wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. Als je (lichte) klachten ervaart, kun je hier aanspraak op maken. Hierbij geldt: één les staat gelijk aan één behandeling voor oefentherapie Cesar/Mensendieck. Wil je hier meer over weten? Neem dan telefonisch contact op of vul het online contactformulier in.

Ervaar je geen klachten? Of heb je een onvoldoende toereikende aanvullende verzekering? Dan zijn er andere mogelijkheden voor vergoeding. Een aantal zorgverzekeraars hebben namelijk een aparte dekking in hun polis opgenomen voor ‘preventieve scholingen of cursussen’, waaronder soms ook cursussen vallen voor herstel na de bevalling. Hierop kun je dan aanspraak maken voor een (gedeeltelijke) vergoeding.

Mocht blijken dat je helemaal geen vergoeding krijgt, zijn de kosten € 75,- voor de cursus.

Overig
Trek van tevoren makkelijk zittende kleding aan (bijvoorbeeld geen rokje of strakke spijkerbroek) en neem een groot badlaken mee.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Je kunt je aanmelden via het online contactformulier of door te bellen met Oefentherapie Hoogezand via het telefoonnummer 0598-393891.