Vacatures bij Oefentherapie Hoogezand

Hoogezand, april 2018

Oefentherapie Hoogezand is een samenwerkingsverband van zelfstandige Oefentherapeuten C/M met een voorzieningsgebied in de regio Midden-Groningen en aanbod voor reguliere oefentherapie, bekkenoefentherapie, kinderoefentherapie en NCP.    Er wordt gewerkt vanuit 3 praktijklocaties en een aantal basisscholen.

I.v.m. groei  zijn we op zoek naar 2 nieuwe collegae per 01-09-2018 of eerder:

Een collega Oefentherapie C/M (evt. met affiniteit voor bekkenoefentherapie) voor onze praktijklocaties in Hoogezand. Betreft 3 dagen per week. Er zijn mogelijkheden om dit uit te breiden naar fulltime.

Een collega Kinderoefentherapie (i.o.) voor praktijklocatie de Kern en de basisschoollocaties in de gemeente Midden-Groningen. Betreft 2 dagen per week.             Ook hier zijn mogelijkheden voor ontwikkeling naar fulltime.

We ontvangen je sollicitatie en C.V. graag op informatie@leerbewegen.nl            Gesprekken vinden plaats in juni 2018

Hartelijke groet,

Marjon, Liesbeth, Ellen en Doris van Oefentherapie Hoogezand

Slaapoefentherapie bij Oefentherapie Hoogezand

Goed slapen dat wil iedereen! Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar ligt u vaak wakker, voelt u zich overdag niet uitgerust en heeft u hierdoor lichamelijke of geestelijke klachten, dan kunt u daar iets aan doen: Slaapoefentherapie. Doris van de Steeg is Oefentherapeut Cesar – Mensendieck en heeft zich gespecialiseerd in slaapproblemen. Zij kan u helpen om beter te leren slapen. Doris is werkzaam op de praktijklocatie in Hellum en in Hoogezand op de praktijklocaties Kern en Wega.

U kunt bij haar terecht voor o.a. de volgende slaapproblemen:
– moeite met inslapen;
– moeite met doorslapen;
– te vroeg wakker worden;
– nachtelijk piekeren bij stress/spanning
– verstoord dag en nachtritme

Mensen met pijn kunnen ook slaapproblemen ontwikkelen. Pijn en slaap hebben namelijk een wisselwerking. Door slaapgebrek kunt u meer pijn ervaren en er minder goed mee omgaan en door (meer) pijn kunt weer slecht slapen. Er is hierdoor kans dat u in een vicieuze cirkel terecht komt. Gelukkig is deze vicieuze cirkel goed te doorbreken. De slaapoefentherapeut kan u hierbij helpen.

Wilt u ook beter leren slapen? Neem dan contact op met Slaapoefentherapeut Doris. (Oefentherapie Hoogezand, , 0598-393891) Uiteraard kunt u ook bij de oefentherapeut terecht voor klachten aan het houding- en bewegingsapparaat, zoals nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en hyperventilatie. Oefentherapie wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat niet van uw eigen risico af.

Meer informatie vindt u op www.leerbewegen.nl.

Beslisboom motoriek voor leerkrachten in het basisonderwijs

Presentatie Motoriekacademie Kinderoefentherapie 29 januari 2018

De kinderoefentherapeuten van Oefentherapie Hoogezand willen ouders, verzorgers, basisonderwijs, eerste -en tweedelijns zorg en verdere geïnteresseerden laten kennis maken met de mogelijkheden van Kinderoefentherapie voor kinderen van 0-18 jaar
in de regio Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.

Op maandag 29 januari 2018 vindt er een presentatie plaats met als onderwerp;

Beslisboom motoriek basisschoolkinderen
&
Zit je goed?

Vaak worden problemen in de motoriek als eerste op school waargenomen. Leerkrachten zien dat het kind moeite heeft met fijn motorische taken zoals knippen, tekenen en schrijven, en / of zien dat het kind opvalt bij de grof motorische taken tijdens de gymles of het spelen op het schoolplein. In deze workshops krijgt u handvatten bij het signaleren van motorische problemen en komt er een beslisboom aan bod die helpt bij het vinden van de juiste zorg.

Tevens zal aandacht worden besteedt aan het zitgedrag op school. Wat is een goede schrijfhouding? Hoe zit je goed achter de tablet?

De presentatie vindt plaats van 16.00 – 17.00 uur in Wijkcentrum de Kern in Hoogezand. Dit is tevens de praktijklocatie van Oefentherapie Hoogezand.
Deze bevindt zich aan de Rembrandtlaan 72a, 9601 XD, in Hoogezand.

Aanmelden is niet nodig en er is gratis parkeergelegenheid aanwezig op het Rembrandtplein tegenover de praktijk.

Kennismaken met RGM

Wilt u weten wat RGM is en wat RGM voor u kan betekenen?

RGM staat voor de Ronnie Gardiner Methode. Het is een oefenmethode op muziek ontwikkeld door de Amerikaanse drummer en jazzmuzikant, Ronnie Gardiner.
Hij heeft een aantal bewegingen verbonden aan beweegsymbolen. De symbolen staan geprojecteerd op oefenbladen en worden eerst apart geoefend en daarna gekoppeld aan bewegen op muziek. Bron : RGM Nederland

Binnen onderwijs kan RGM worden ingepast om de schooldag te starten. M.b.v. muziek en beweging zullen de kinderen, die allemaal met een verschillend prikkelniveau en mate van concentratie en leerbaarheid de dag beginnen, ervaren hoe muziek en beweging je in goede en gelijkwaardige klassikale leermodus kan brengen.

Voor de ouder wordende medemens brengt RGM meer beweeglijkheid, een beter concentratie en balans en vooral veel plezier. Van RGM word je blij!

Binnen Oefentherapie Hoogezand zijn Marjon, Lisa en Doris, oefentherapeuten Cesar-Mensendieck en gecertificeerd RGM-practioners.

Voor meer informatie kunt u bellen met :

Telefoon : 0598-393891
Email : informatie@leerbewegen.nl

folder-rgm-voorkant
folder-rgm-binnenkant

Onze nieuwe collega Doris…

Mijn naam is Doris van de Steeg en in juni 2016 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck. Deze week ben ik met veel plezier begonnen bij mijn nieuwe werklocaties binnen Oefentherapie Hoogezand. Ik werk twee dagen bij huisartsenpraktijk Sluijs in Hellum en daarnaast werk ik nog in één – twee dagen in gezondheidscentrum de Pleiaden en in Wijkcentrum de Kern in Hoogezand.

Al een tijdje werk ik als oefentherapeut in Zwolle bij het kinderbuikpijncentrum. Deze combinatie en afwisseling als oefentherapeut spreekt mij erg aan. Ik zie veel verschillende klachten en leeftijdsgroepen voorbij komen.

Binnenkort start ik met de cursus slaapoefentherapie, waar ik veel zin in heb! Ook ben ik in opleiding voor de specialisatie Kinderoefentherapie en ondersteun ik het Kinderoefentherapie-team van Oefentherapie Hoogezand.

In mijn vrije tijd ben ik graag op Texel of ga ik een spontaan weekendje weg. Ook vind ik het heerlijk om buiten bezig te zijn. Zo speel ik voetbal en tennis. Verder maak ik graag strandwandelingen.

Tot ziens!

Doris van de Steeg

Over motoriek, concentratie en leerbaarheid…

Wip toch niet zo met je stoel…
Is de achterkant van je pen lekker…
Heb je het warm…
Waarom kijk je steeds naar buiten…
Hoor je mij wel…
Blijf nou toch eens van je buurvrouw af…
En nog veel meer….

Tijdens de vorige motoriekacademie over de relatie tussen motoriek, concentratie en leren
gaven deelnemers aan vooral behoefte te hebben aan praktische tips. Die geven we graag!

Dat dit thema actueel is blijkt wel uit het filmpje van het jeugdjournaal van maandag
18 september 2017 : Jeugdjournaal : Gadgets in het onderwijs

Aan de hand van vragen die jullie inbrengen en een aantal casussen gaan we verschillende gedragingen vanuit motorisch oogpunt bij langs. Waarom is er dit gedrag en vooral…
wat is er aan te doen!

We bieden creatieve oplossingen, handreikingen, tips en adviezen die thuis en op school kunnen worden toegepast.

Graag nodigen we je uit voor de motoriekacademie op maandag 9 oktober 2017 tussen 16.00 -17.00 uur bij ons in Wijkcentrum de Kern, Rembrandtlaan 72a in Hoogezand.

Aanmelden is niet nodig en er is gratis parkeergelegenheid op het Rembrandtplein
tegenover de praktijk.

Vriendelijke groeten,

Marjon Bos en Liesbeth Tijdens
Kinderoefentherapeuten Oefentherapie Hoogezand