Netwerk Chronische Pijn

Chronische pijnklachten.
Misschien kampt u al jaren met bijvoorbeeld rugklachten, nek-schouderklachten of hoofdpijnklachten. We noemen dit chronische pijnklachten. Eén op de vijf mensen is bekend met chronische pijnklachten. Het is dus een veelvoorkomend probleem.

Netwerk Chronische Pijn.
Om goede hulp te kunnen bieden bij chronische pijnklachten hebben oefentherapeuten het Netwerk Chronische Pijn ontwikkeld. Door de oefentherapeuten aangesloten bij dit netwerk wordt gewerkt met een protocol ten aanzien van chronische pijn. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van chronische pijn worden gehanteerd.

Deze oefentherapeuten zijn verplicht jaarlijks scholing te volgen en zijn dus continu op de hoogte van de meest recente inzichten op het gebied van chronische pijn.

Behandeling
Een onderdeel van de behandeling is het geven van uitleg over de manier waarop pijnklachten zonder een duidelijke medische oorzaak, ontstaan en blijven bestaan.
Verder wordt bij het behandelen van chronische pijnklachten gekeken naar diverse factoren die de pijn kunnen beïnvloeden, waardoor er meerdere aangrijpingspunten zijn om aan de slag te gaan met deze klachten. Deze factoren kunnen verschillen van persoon tot persoon. De behandeling wordt daarom individueel afgestemd, wat de kans op een positief resultaat vergroot.

In onze praktijk is Ellen Roede aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn.

Nog meer informatie kunt u vinden op www.netwerkchronischepijn.nl.