Onze oefentherapeuten

Binnen Kinder- en oefentherapie Hoogezand zijn de volgende oefentherapeuten Cesar-Mensendieck werkzaam:

Marjon Bos-Kijf

Bijna 30 jaar werk ik met veel plezier als Kinderoefentherapeut bij Kinder- en oefentherapie Hoogezand. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici
onder nummer 79901080194/K

De groei en ontwikkeling van kinderen vind ik het mooiste wat er is. Het geeft mij veel energie kinderen in dit proces te mogen begeleiden, al doen ze het meeste zelf. Samen met ouders en school werken we aan zelfvertrouwen, het weerbaar worden en het leren gebruik maken van alle mogelijkheden die er zijn. Samen staan we sterk. Ik ben gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen met sensorische en/of motorische problemen. 

Ik ben getrouwd met Harry. We hebben 2 prachtige dochters; Nora en Eva. Ik ben graag in beweging, zowel in mijn denken als in mijn doen. Mijn werk is mijn hobby. Verder ben ik graag buiten en houd ik enorm van wandelen en (MTB) fietsen. Als Kinderoefentherapeut neem ik deel aan de ontwikkeling van Kinderoefentherapie in Groningen en Drenthe. Verder vergroot ik graag mijn kennis en deskundigheid over de totaalontwikkeling van kinderen. Vooral orthopedagogiek en sensorische informatieverwerking hebben mijn interesse.

Kinderoefentherapie geeft kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen en helpt kinderen beter te worden in spelen, bewegen en leren. Van maandag t.m. donderdag werk ik op de basisscholen Het Ruimteschip, De Ster, de Van Heemskerckschool en De Driesprong. Daarnaast werk ik in onze praktijk, locatie de Kern.

Liesbeth Tijdens


Liesbeth-TijdensIn 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als oefentherapeut Cesar. Na de opleiding ben ik naar Indonesië gegaan om daar negen maanden als oefentherapeut aan het werk te gaan voor de stichting SOMOI (Stichting van Oefentherapeuten Mensendieck t.b.v. Ontwikkelingswerk in Indonesië (www.somoi.nl). In Indonesië heb ik oefentherapie gegeven aan meervoudig gehandicapte kinderen.

In januari 2007 ben ik partner van Oefentherapie Hoogezand geworden. Hier werk ik nu met veel plezier. Omdat ik het werken met kinderen erg leuk vind ben ik vanaf 2008 mij verder gaan specialiseren op het gebied van de kinderoefentherapie en sinds 2010 ben ik geregistreerd kinderoefentherapeut.

Naast mijn werk hou ik ervan om actief bezig te gaan. Het liefst ga ik het water op om te kitesurfen of om te gaan windsurfen. Wanneer er geen wind staat ga ik graag mountainbiken, hardlopen of wandelen.

Op dit moment werk ik twee dagen per week in de huisartsenpraktijk Sluijs in Hellum. De overige dagen werk ik in de praktijk in Hoogezand en op basisscholen OBS de Meent, OBS Walstraschool en RkBS St. Antonius.

Iris van der Staal

 Iris

In juni 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam.

De eerste 2 jaar na mijn studie ben ik werkzaam geweest als waarnemend therapeut in de regio Noord-Nederland. Met name in solo-prakijken. Sinds juli 2018 ga ik de uitdaging aan in Hoogezand, waar ik erg veel zin in heb! Binnen Oefentherapie Hoogezand ben ik werkzaam in wijkcentrum de Pleiaden en de Kern. Ik ben gespecialiseerd in reguliere oefentherapie en slaapoefentherapie.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk werk ik met veel plezier als hydrotherapeut voor de reuma patiëntenvereniging in Oldekerk.

Begin 2018 ben ik samen met een collega begonnen met het opstarten van mijn eigen praktijk in Gieten. In mijn vrije tijd ga ik graag tennissen of wandelen, of ga ik spontaan een weekendje weg.

Tot ziens!

 

 


Ellen Roede


Ellen RoedeIn 1989 ben ik begonnen op de Opleiding oefentherapie Cesar in Den Dolder en ik ben werkzaam als oefentherapeut vanaf 1992. In eerste instantie ben ik begonnen met diverse waarnemingen in verschillende particuliere praktijken, maar ik wilde ook graag ervaring opdoen in een instelling. Ik werd in 1993 aangenomen in een verpleeghuis in Delfzijl waar ik 5 jaar heb gewerkt. Toen werd het voor mij tijd om terug te gaan in de particuliere praktijk en ben komen werken in de dependances van de groepspraktijk in Hoogezand. Deze waren gevestigd in Noordbroek en Hellum. In 2000 opende ik m’n eigen praktijk in Loppersum en werd de dependance in Noordbroek overgenomen door een collega oefentherapeut en zelfstandig werd voortgezet. De hechte samenwerking met Oefentherapie Hoogezand bleef, nadat Liesbeth Tijdens de dependance in Hellum van me overnam.

Het werken als oefentherapeut en het samenwerken met mijn collega’s in Hoogezand is voor mij heel waardevol.

Het coachen en begeleiden van heel verschillende mensen met een diversiteit aan lichamelijke klachten en oorzaken hiervan, zorgt ervoor dat ik steeds alert moet zijn en creatief blijf denken. Ik heb veel affiniteit met het behandelen van psychosomatische klachten.Mede door verschillende aanvullende opleiding en cursussen heb ik steeds meer instrumenten voor handen om succesvol te zijn in het helpen van mensen.

En de grootste inspiratiebron is de betrokkenheid en hechte collegiale samenwerking waardoor de kwaliteit van de zorg hoog is.

Rifa Sadi

Hallo en welkom! Mijn naam is Rifa Sadi. In 2019 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Sindsdien heb ik mij gespecialiseerd in de reguliere oefentherapie en daarnaast ben ik ervaren in de revalidatie- en sporttherapie. Vanaf 2020 werk ik met veel plezier als oefentherapeut bij Oefentherapie Hoogezand! Dit doe ik naast mijn werkzaamheden als hydrotherapeut voor de reuma patiëntenvereniging, bij het Beatrixoord in Haren en in Oldekerk.

Als gespecialiseerde reguliere oefentherapeut heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van houding- en beweging gerelateerde klachten. Denk hierbij aan klachten zoals hoofdpijn ten gevolge van spanning en stres, nek- en schouderklachten, lage rug klachten, slijmbeursontstekingen en chronische klachten zoals artrose en andere reumatische aandoeningen.

Als revalidatietherapeut kan ik u daarnaast bijstaan in het zo snel en goed mogelijk herstellen na een trauma of operatie. Zo kunt u bijvoorbeeld bij mij terecht voor het herstellen na een operatie voor herniaklachten, spondylolisthesis, laminectomie, of bijvoorbeeld na het krijgen van een heup- of knieprothese. Tot slot, kan ik u met mijn expertise in de sport en fitness, op een fijne en rustige manier als sporttherapeut helpen uw doelstellingen te behalen! Of u nu fit wil worden, af wilt vallen of in spiermassa aan wilt komen, samen is alles mogelijk!

Herkent u zich in bovenstaande klachten of heeft u vragen naar aanleiding hiervan? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Indien u mij een keer tegenkomt, spreek me dan gerust aan voor een korte of lange babbel! Hoewel u mij voornamelijk in de praktijk zal treffen, bied ik uiteraard ook graag mijn diensten aan via huisbezoeken of beeldbellen.