Onze kinderoefentherapeuten

Binnen Kinder- en oefentherapie Hoogezand zijn de volgende Kinderoefentherapeuten Cesar-Mensendieck werkzaam:

Marjon Bos-Kijf

Bijna 30 jaar werk ik met veel plezier als Kinderoefentherapeut bij Kinder- en oefentherapie Hoogezand. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici
onder nummer 79901080194/K

De groei en ontwikkeling van kinderen vind ik het mooiste wat er is. Het geeft mij veel energie kinderen in dit proces te mogen begeleiden, al doen ze het meeste zelf. Samen met ouders en school werken we aan zelfvertrouwen, het weerbaar worden en het leren gebruik maken van alle mogelijkheden die er zijn. Samen staan we sterk. Ik ben gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen met sensorische en/of motorische problemen. 

Ik ben getrouwd met Harry. We hebben 2 prachtige dochters; Nora en Eva. Ik ben graag in beweging, zowel in mijn denken als in mijn doen. Mijn werk is mijn hobby. Verder ben ik graag buiten en houd ik enorm van wandelen en (MTB) fietsen. Als Kinderoefentherapeut neem ik deel aan de ontwikkeling van Kinderoefentherapie in Groningen en Drenthe. Verder vergroot ik graag mijn kennis en deskundigheid over de totaalontwikkeling van kinderen. Vooral orthopedagogiek en sensorische informatieverwerking hebben mijn interesse.

Kinderoefentherapie geeft kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen en helpt kinderen beter te worden in spelen, bewegen en leren. Van maandag t.m. donderdag werk ik op de basisscholen Het Ruimteschip, De Ster, de Van Heemskerckschool en De Driesprong. Daarnaast werk ik in onze praktijk, locatie de Kern.

Liesbeth Tijdens


Liesbeth-TijdensIn 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als oefentherapeut Cesar. Na de opleiding ben ik naar Indonesië gegaan om daar negen maanden als oefentherapeut aan het werk te gaan voor de stichting SOMOI (Stichting van Oefentherapeuten Mensendieck t.b.v. Ontwikkelingswerk in Indonesië (www.somoi.nl). In Indonesië heb ik oefentherapie gegeven aan meervoudig gehandicapte kinderen.

In januari 2007 ben ik partner van Oefentherapie Hoogezand geworden. Hier werk ik nu met veel plezier. Omdat ik het werken met kinderen erg leuk vind ben ik vanaf 2008 mij verder gaan specialiseren op het gebied van de kinderoefentherapie en sinds 2010 ben ik geregistreerd kinderoefentherapeut.

Naast mijn werk hou ik ervan om actief bezig te gaan. Het liefst ga ik het water op om te kitesurfen of om te gaan windsurfen. Wanneer er geen wind staat ga ik graag mountainbiken, hardlopen of wandelen.

Op dit moment werk ik twee dagen per week in de huisartsenpraktijk Sluijs in Hellum. De overige dagen werk ik in de praktijk in Hoogezand en op basisscholen OBS de Meent, OBS Walstraschool en RkBS St. Antonius.