Onze kinderoefentherapeuten

Marjon Bos-Kijf

Marjon

Alweer 25 jaar ben ik kinder- en oefentherapeut Cesar-Mensendieck bij Oefentherapie Hoogezand. Ik ben gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen. Focus op de ontwikkeling en groei van kinderen in samenwerking met ouders, verzorgers en school vind ik bijzonder waardevol. Samen staan we sterk. 

 

Ik ben getrouwd met Harry. Samen hebben wij twee prachtige dochters, Nora en Eva. Ik ben graag in beweging, zowel in mijn denken-als doen. Mijn hobby’s zijn natuur, wandelen, fietsen, rommelen in- en om huis, sociale media en mijn werk. Als Kinderoefentherapeut neem ik deel aan de ontwikkeling van Kinderoefentherapie in Groningen en Drenthe, het behandelen van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs en het vergroten van mijn kennis en deskundigheid over de totaalontwikkeling van kinderen.

Kinderoefentherapie geeft kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen en helpt kinderen beter te worden in spelen, bewegen en leren. Dit schooljaar werk ik op verschillende scholen binnen de gemeente Midden-Groningen w.o. Het Ruimteschip, Van Heemskerckschool, Theo Thijssenschool, De Lichtbron in Hoogezand-Sappemeer, OBS Driespan en CBS de Ster in Harkstede- en in praktijklocatie de Kern in Hoogezand.

Liesbeth Tijdens
Liesbeth-TijdensIn 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als oefentherapeut Cesar. Na de opleiding ben ik naar Indonesië gegaan om daar negen maanden als oefentherapeut aan het werk te gaan voor de stichting SOMOI (Stichting van Oefentherapeuten Mensendieck t.b.v. Ontwikkelingswerk in Indonesië (www.somoi.nl). In Indonesië heb ik oefentherapie gegeven aan meervoudig gehandicapte kinderen.

In januari 2007 ben ik partner van Oefentherapie Hoogezand geworden. Hier werk ik nu met veel plezier. Omdat ik het werken met kinderen erg leuk vind ben ik vanaf 2008 mij verder gaan specialiseren op het gebied van de kinderoefentherapie en sinds 2010 ben ik geregistreerd kinderoefentherapeut.

Naast mijn werk hou ik ervan om actief bezig te gaan. Het liefst ga ik het water op om te kitesurfen of om te gaan windsurfen. Wanneer er geen wind staat ga ik graag mountainbiken, hardlopen of wandelen.

Op dit moment werk ik vier dagen per week in de praktijk in Hoogezand locatie Kern en op basisscholen OBS de Meent, OBS Walstraschool, Het Baken, Het Heidemeer, De Majellaschool en RkBS St. Antonius.