Onze therapeuten

Binnen de praktijk van Oefentherapie Hoogezand zijn de volgende therapeuten werkzaam:

Marjon Bos-Kijf

Marjon-Bos-Kijf

Alweer 25 jaar ben ik kinder- en oefentherapeut Cesar-Mensendieck bij Oefentherapie Hoogezand.

Ik ben gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen. Focus op de ontwikkeling en groei van kinderen in samenwerking met ouders, verzorgers en school vind ik bijzonder waardevol. Samen staan we sterk. 

Ik ben getrouwd met Harry. Samen hebben wij twee prachtige dochters, Nora en Eva. Ik ben graag in beweging, zowel in mijn denken-als doen. Mijn hobby’s zijn natuur, wandelen, fietsen, rommelen in- en om huis, sociale media en mijn werk. Als Kinderoefentherapeut neem ik deel aan de ontwikkeling van Kinderoefentherapie in Groningen en Drenthe, het behandelen van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs en het vergroten van mijn kennis en deskundigheid over de totaalontwikkeling van kinderen.

Kinderoefentherapie geeft kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen en helpt kinderen beter te worden in spelen, bewegen en leren. Dit schooljaar werk ik op verschillende scholen binnen de gemeente Midden-Groningen w.o. OBS Het Ruimteschip in Hoogezand, OBS Driespan en CBS de Ster in Harkstede- en in praktijklocatie de Kern in Hoogezand.

Liesbeth Tijdens


Liesbeth-TijdensIn 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als oefentherapeut Cesar. Na de opleiding ben ik naar Indonesië gegaan om daar negen maanden als oefentherapeut aan het werk te gaan voor de stichting SOMOI (Stichting van Oefentherapeuten Mensendieck t.b.v. Ontwikkelingswerk in Indonesië (www.somoi.nl). In Indonesië heb ik oefentherapie gegeven aan meervoudig gehandicapte kinderen.

In januari 2007 ben ik partner van Oefentherapie Hoogezand geworden. Hier werk ik nu met veel plezier. Omdat ik het werken met kinderen erg leuk vind ben ik vanaf 2008 mij verder gaan specialiseren op het gebied van de kinderoefentherapie en sinds 2010 ben ik geregistreerd kinderoefentherapeut.

Naast mijn werk hou ik ervan om actief bezig te gaan. Het liefst ga ik het water op om te kitesurfen of om te gaan windsurfen. Wanneer er geen wind staat ga ik graag mountainbiken, hardlopen of wandelen.

Op dit moment werk ik twee dagen per week in de huisartsenpraktijk Sluijs in Hellum. De overige dagen werk ik in de praktijk in Hoogezand en op basisscholen OBS de Meent, OBS Walstraschool en RkBS St. Antonius.

Iris van der Staal

 Iris

In juni 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam.

De eerste 2 jaar na mijn studie ben ik werkzaam geweest als waarnemend therapeut in de regio Noord-Nederland. Met name in solo-prakijken. Sinds juli 2018 ga ik de uitdaging aan in Hoogezand, waar ik erg veel zin in heb! Binnen Oefentherapie Hoogezand ben ik werkzaam in wijkcentrum de Pleiaden en de Kern. Ik ben gespecialiseerd in reguliere oefentherapie en slaapoefentherapie.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk werk ik met veel plezier als hydrotherapeut voor de reuma patiëntenvereniging in Oldekerk.

Begin 2018 ben ik samen met een collega begonnen met het opstarten van mijn eigen praktijk in Gieten. In mijn vrije tijd ga ik graag tennissen of wandelen, of ga ik spontaan een weekendje weg.

Tot ziens!

 

 


Ellen Roede


Ellen RoedeIn 1989 ben ik begonnen op de Opleiding oefentherapie Cesar in Den Dolder en ik ben werkzaam als oefentherapeut vanaf 1992. In eerste instantie ben ik begonnen met diverse waarnemingen in verschillende particuliere praktijken, maar ik wilde ook graag ervaring opdoen in een instelling. Ik werd in 1993 aangenomen in een verpleeghuis in Delfzijl waar ik 5 jaar heb gewerkt. Toen werd het voor mij tijd om terug te gaan in de particuliere praktijk en ben komen werken in de dependances van de groepspraktijk in Hoogezand. Deze waren gevestigd in Noordbroek en Hellum. In 2000 opende ik m’n eigen praktijk in Loppersum en werd de dependance in Noordbroek overgenomen door een collega oefentherapeut en zelfstandig werd voortgezet. De hechte samenwerking met Oefentherapie Hoogezand bleef, nadat Liesbeth Tijdens de dependance in Hellum van me overnam.

Het werken als oefentherapeut en het samenwerken met mijn collega’s in Hoogezand is voor mij heel waardevol.

Het coachen en begeleiden van heel verschillende mensen met een diversiteit aan lichamelijke klachten en oorzaken hiervan, zorgt ervoor dat ik steeds alert moet zijn en creatief blijf denken. Ik heb veel affiniteit met het behandelen van psychosomatische klachten.Mede door verschillende aanvullende opleiding en cursussen heb ik steeds meer instrumenten voor handen om succesvol te zijn in het helpen van mensen.

En de grootste inspiratiebron is de betrokkenheid en hechte collegiale samenwerking waardoor de kwaliteit van de zorg hoog is.

Hadewych Appeldorn

Hadewych

Als oefentherapeut Cesar/ Mensendieck behandel ik mensen met rug- of nekklachten; heup- of schouderpijn; hoofdpijn. Er is aandacht voor beweging, houding en ademhaling .

* Beweging geeft ontspanning, wanneer je soepel en vloeiend beweegt. Gespannen bewegen geeft vermoeidheid en spierpijn.

* Een goede houding maakt een groot verschil in belasting van spieren en gewrichten, en het is belangrijk om die houding zo ontspannen mogelijk vol te houden.

* Ademhaling kan erg gehinderd worden door spanning of pijn; dat geeft een benauwd gevoel of kortademigheid.

We doen oefeningen om je houding, beweging en/of ademhaling te verbeteren. Je krijgt oefeningen mee voor thuis, zodat het een gewoonte wordt.

Daarnaast geef ik adem- en ontspanningsoefeningen bij spanningsklachten, slaapproblemen en hyperventilatie. Daar kun je over lezen op mijn website www.oefentherapienoord.nl

Ik ben lid van het Netwerk Oefentherapie bij Chronische pijn , Groningen- Drenthe.

Oefentherapie bij Chronische pijn leert je omgaan met pijn door middel van oefeningen, ontspanning en/of coaching.

Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar/ Mensendieck die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn. Het Netwerk Chronische Pijn werkt samen met revalidatiecentra en pijnpoli’s.www.netwerkchronischepijn.nl