Sensomotorische Integratietherapie bij Leer bewegen wordt gegeven op de locatie in Assen.
Vergoeding SI voor kinderen
Voor kinderen valt SI onder de basisverzekering en wordt per kalenderjaar 18x vergoed door alle verzekeraars. SI wordt niet verrekend met het eigen risico.
Vergoeding SI voor volwassenen
Sensomotorische Integratietherapie voor volwassenen wordt alleen vergoed in de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen er worden vergoed is afhankelijk van de aanvullende polis. Het is belangrijk dat jij jezelf goed informeert over de voorwaarden die de verzekeraar hieraan stelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste informatie aan onze therapeut. Wanneer de verzekeraar onze behandelingen niet vergoed krijg je van ons een nota toegestuurd. Het uurtarief bedraagt 90 euro/uur incl.
Voor SI-therapie voor kinderen op school of in de praktijk is een verwijsbrief van arts of specialist nodig. Voor volwassenen geldt dit niet.
Hoe meld je aan?
Voor aanmelding voor sensorische integratietherapie kan rechtstreeks worden gebeld of gemaild. De te maken stappen gaan als volgt:
- De eerste stap omvat het maken van een afspraak voor een intake gesprek met jou zelf of met ouder(s)/verzorger(s) van het betreffende kind in de praktijk om te overleggen en af te stemmen of SI-therapie zinvol kan zijn. Hier zijn geen kind(eren) bij aanwezig.
- Een eventueel vervolg bestaat uit het plannen van een spelobservatieles met ouders/verzorgers en kind op een later tijdstip.
- Wanneer een spelobservatie wordt afgesproken ontvang je een toestemmingsformulier, sensorische en motorische vragenlijsten. Neem deze ingevuld mee naar de spelobservatieles.
- Daarna volgt er een onderzoeksverslag met advies. Soms zijn aanvullende tips en inzichten voldoende. Soms is behandeling zinvol.
- Behandeling vindt plaats in de praktijk, thuis of op school of werk.
- Eventueel is aanvullend sensomotorisch onderzoek thuis, op school, het werk of
in andere relevante omgevingen nodig - Soms volgt er ook een omgevingsonderzoek. Wie hebben er aanvullende informatie en hoe ziet de dagelijkse leefomgeving er uit? Denk aan school, werk, thuis, vrije tijd, e.d.
- Wanneer behandeling zinvol lijkt worden er voor in eerste instantie één periode van 6-8 weken wekelijkse spellessen afgesproken op een vaste dag en een vast tijdstip
- Gegeven advies, spel en oefenstof is praktisch en zinvol toepasbaar in je eigen leefomgeving.
- Vaak kan je dit gewoon zelf. Soms is hulp van ouders/verzorgers, familie, vrienden, school of werk nodig.